Onze werkwijze

Onze werkwijze

Door de keuze voor een uitgebreide analyse en een flexibel productieproces, kan Steunzoolpunt zich onderscheiden van andere bedrijven in de mate waarin we maatwerk nastreven. Vier verschillende stappen worden doorlopen.

About Image

De analyse

De analyse zal uitwijzen hoe de voetfunctie gecorrigeerd moet worden om het probleem van de patiënt te verhelpen en overbelastingsletsels te vermijden. Deze analyse wordt uitgebreid met een drukmeting en een ganganalyse. Lees meer over onze ganganalyse.

De maatname

In meer en meer bedrijven worden de zolen gemaakt op basis van het 2D-beeld dat wordt verkregen aan de hand van de drukmeting. Computergestuurde modellen gaan dan op zoek in een database naar een zool die het beste bij dit 2D-beeld past. Deze zool wordt dan gefreesd met behulp van 3D-technologie. Doordat de 3D-zool wordt gekozen op basis van een 2D-beeld, gaat er veel informatie van de patiënt verloren. Om 100% maatwerk te kunnen leveren, wil Steunzoolpunt het verlies van deze informatie tegengaan.

Daarom kiezen we momenteel nog steeds voor de methode van de gipsafdruk: Er wordt een afdruk genomen van de voet van de patiënt met wasplaten. Deze wasafdruk wordt vervolgens volgegoten met gips, om zo een exacte 3D-kopie van de voet van de patiënt te verkrijgen.

About Image

De productie

Op deze 3D-kopie wordt vervolgens de zool geperst, zodat deze perfect op maat van de patiënt is. De zool is opgebouwd uit verschillende lagen. Door de dikte en de materiaalkeuze voor deze verschillende lagen te variëren, wordt de opbouw van de zool geoptimaliseerd in functie van de noden van de patiënt. Op dezelfde manier worden de zolen afgestemd op het beoogde gebruik: sportzolen met extra schokdemping, comfortzolen voor dagelijks gebruik, zolen voor in fijnere schoenen of correctieve kinderzolen.

De aflevering

De aflevering gebeurt steeds op afspraak, om na te gaan of alles goed is verlopen in de verschillende fases van het productieproces en te verzekeren dat de zool aangenaam zit aan de voet van de patiënt. Vaak is er een inloopperiode nodig. Als de zool na een aantal weken nog steeds niet aangenaam zit, kijken we samen met de patiënt hoe we het probleem kunnen oplossen.